Tuesday 8 March 2011

ZIUA FEMEII! DEDICATIE PENTRU MAMA MEA DAR SI PENTRU TOATE FEMEILE!


        Astazi e ziua ta,
       Zi frumoasa ca tine
      Ti-am trimis ghiocei, 
       Ca sa-ti murmure ei cat de mult te iubesc
 
      Poate vei capata daruri mai minunate
       Dar eu, dragostea mea, n-am decat inima
      Ca sa ti-o daruiesc”
                

   Astazi este intr-adevar ziua ta, draga femeie! La multi ani tuturor mamelor, fiicelor, surorilor, sotiilor, bunicelor, matuselor, LA MULTI ANI TUTUROR FEMEILOR!

   O zi nu este de ajuns pentru a cinsti femeia, mama. Oricat de multe neintelegeri si nepotriviri de principii ar exista intre noi si mamele noastre, ea va fi intotdeauna aproape de noi, ne va spune cuvinte de alinare, de incurajare, ne va darui tot ce are mai bun, ne va apara in fata oricui ca o leoaica si mai ales ne va iubi peste masura.
   Aceste calitati se potrivesc la fel de bine si partenerelor de viata ale domnilor, care ii indulcesc atunci cand sunt prea tristi sau prea duri, care ii tin in brate si ii mangaie pe par atunci cand au nevoie de afectiune si care stiu sa le fie atat sotii, amante, surori cat si pritenele cele mai bune.
   Femeia este fiinta care da viata, fiinta care desi are un aspect delicat si fragil, este de doua ori mai puternica decat barbatul si invata pe parcursul vietii sa tina piept oricui si oricarei probleme, luptandu-se sa fie bine atat familiei, cat si ei.
   Poate ca plangem, poate ca suntem prea sensibile, poate ca suntem nehotarate uneori, poate ca ne aranjam prea mult, poate ca suntem prea pretentioase si prea inaccesibile si de neinteles insa un lucru este cert: fara noi viata ar fi incompleta, domnilor!

   Astazi este o zi cand femeile trebuie rasfatate mai mult decat de obicei, o zi in care ele trebuie sa zambeasca neincetat, in care trebuie coplesite cu sincere complimente, cu declaratii de dragoste, de apreciere dar si cu daruri oferite din inima si o plimbare printr-un parc.

   Florariile ar trebui asaltate de catre domni sau de catre persoane care au in viata lor femei dragi caci sa nu uitam ca ele sunt simbolul frumusetii absolute si cadoul mamei-naturi pentru oameni.

   Pentru mama, un ghiveci cu o floare de primavara ar fi o alegere reusita. 


   Iar pentru iubita, in functie de preferinte, un buchet stufos sau unul mai micut de flori de primavara (dar cautati niste flori mai deosebite) sau chiar unul de trandafiri, care reprezinta eleganta si rafinamentul femeii dragi.


   Apoi puteti lua cateva seturi de cadouri: cosmetice pentru ingrijire corporala, cosmetice de baie sau orice alte produse destinate frumusetii. Va garantez, dragelor si dragilor, ca vor fi pe placul doamnelor si domnisoarelor!

  
   La fel de bine puteti achizitiona un set de bijuterii atent alese dar doar daca ii stiti foarte bine gusturile, altfel s-ar putea sa o dati in bara and now is not the time to do that, trust me! :D

  
   Sau poate un inel ar fi un cadou dragut si care ar incanta-o.

  
   De asemenea, desi nu pare, este un moment propice pentru… o cerere in casatorie, asa ca porniti in cautarea inelului perfect (asta daca nu l-ati luat deja…poate asteptati momentul cel mai bun de ceva timp), luati-va inima in dinti, tineti aproape si cateva servetele pentru ca sigur veti avea nevoie amandoi si intr-un decor romantic, puneti intrebarea magica! Bafta!

   O alta varianta de cadou ar fi aceea a unor esarfe, caci acestea sunt nemaipomenite cand vine vorba de accesorizarea unei tinute. Sunt frumoase, tin de cald, scot din anonimat o tinuta banala sau stearsa si ori de cate ori va fi purtata de catre cea careia i-o daruiti, isi va aminti de voi si de momentele petrecute impreuna astazi.


   O ultima sugestie sunt lumanarile decorative cu care nu aveti cum sa dati gres! Pentru mame, luati lumanari colorate simple sau cu diverse modele si ornamente.


   Pentru iubita alegeti varianta mai intima si mai romantica, adica faceti un aranjament din lumanari, pietricele, flori, petale si puneti-le intr-un bol cu apa sau intr-un bol cu nisip sau asezati-le pe un suport interesant. Puteti sa i le dati drept cadou sau sub forma de surpriza, poate pe pat iar asta ar fi un inceput bun pentru o seara in doi…



   Nu uitati nici de dulciuri: bomboane, ciocolata, prajituri, biscuiti, tarte, creme s.a.m.d.

   
   Sau chiar un tort facut la comanda.
   Oricui ati darui un asemenea tort va fi extrem de multumita si impresionata.

  
   Puteti chiar sa ii preparati ceva haios, o gustare decorata cu ceva specific primaverii sau zilei de 8 martie. 


   Sau pur si simplu puteti sa o scoatei la o cina intr-un local select unde sa mancati amandoi din aceeasi farfurie si sa beti din acelasi pahar folosind doua paie :)

   Pentru mame, cel mai frumos cadou culinar ar fi sa nu o lasati sa gateasca deloc si chiar sa ii faceti voi mancarea favorita. Va aprecia cu siguranta gestul!
   Orice va hotarati sa daruiti, nu uitati sa daugati si o felicitare in care sa asterneti cateva randuri spuse din suflet! Felicitarile, dupa cum spuneam si alta data, sunt cam date uitarii si este pacat!

   Sper ca v-am dat cateva idei bune si abia astept sa imi povestiti cum a fost!

   La final atasez o poza cu mine si femeia speciala din viata mea: mama!

   
    Mami, iti multumesc pentru ca m-ai tinut 9 luni de zile in burtica, pentru ca mi-ai dat nastere si nu m-ai abandonat oricat de greu ti-a fost uneori! Iti multumesc pentru ca m-ai educat, pentru ca ma ajuti mereu chiar si atunci cand poate nu merit! It multumesc pentru ca ma iubesti si ma ocrotesti! Iti multumesc pentru ca existi!
   Iarta-ma pentru ocaziile cand te-am suparat sau m-am purtat nedrept cu tine!
   Te iubesc!
     La multi ani!
  
 

 Inchei cu cateva citate despre mama si despre femeie:

"Nu exista mame tinere, mame batrane, mame frumoase sau urate. Exista doar mame." - Alba de Cespedes 
"Multe minuni sunt în univers, dar capodopera creaţiunii e tot inima unei mame." - E. Bersot

"Oh! Iubirea de mamă! Iubire ce niciodată nu se uită! Pâine minunată, ce Dumnezeu o împarte tuturor şi o înmulţeşte! Hrană de care toţi au parte în casa părintească! Pâine din care toţi au partea lor şi toţi o au întreagă – oricâţi copii ar avea o mamă." - Victor Hugo
"Femeia este al cincilea anotimp." - Grigore Vieru

"Femeile sunt dădacele noastre în copilărie, tovarăşele noastre în vremea maturităţii, sprijinul nostru la bătrâneţe, consolarea noastră în nenorociri şi victimele noastre în toate timpurile." -  Sabatier

"Femeia este un miracol de contradicţii divine." - Jules Michelet

    O zi superba tuturor femeilor si sa fiti inconjurate de caldura si iubire!

   Pe curand…

No comments:

Post a Comment