Thursday 8 March 2012

Finding your inner balance

   
   Salutari univers! De dupa jaluzelele bleu se vede o lumina puternica. Cat iubesc soarele dimineata si la amiaza! Imi da stari de bine, ma umple cu pace si speranta.
   Astazi este din nou ziua femeilor, pe 1 mai mult am sarbatorit venirea primaverii, oferindu-le lor martisoare. Acum sarbatorim pur si simplu FEMEILE ca un simbol al vietii, un simbol al caminului din care provenim cu totii: pantecul matern. 
   Mama, este un sagetator incapatanat, mandru si complicat. Am avut atatea dispute, atatea imbratisari, atatea momente, o iubesc si ma iubeste. Nimic mai frumos in lume! Nicaieri nu e mai bine decat acasa (desi nu mai stam impreuna din motive pe care nu vreau sa le discut acum...), nici o legatura mai puternica decat cea dintre mama si copil, nici un om mai important decat fiinta care te-a purtat in ea, care ti-a dat din ea ce a avut mai bun, care te-a crescut zi de zi cu afectiune, cu mici dojeneli, cu sufletul strans cand ti-a dat prima oara drumul in lume. Mama e cea care m-a invatat sa ingrijesc la randul meu pe cineva, e cea care a fost langa mine neconditionat, mereu m-a scos din incurcaturi, mereu m-a impins de la spate, mi-a aratat ce inseamna sa razi cu pofta. Nu stiu cum poate sa fie atat de puternica, nu inteleg cum de reuseste sa le faca pe toate, nu accept sa o vad traind in suferinta, cu probleme si ma roade grija exact cum face rugina cu o masina pe care o lasi ani de zile in ploaie dar ea se arata oarecum resemnata si merge mai departe. Cade si se ridica iar si iar. O admir. Nu vreau sa am acelasi destin ca ea, cu unele decizii, cu unele reactii si idei nu sunt deloc de acord dar totusi este un model pentru mine. Un exemplu demn de urmat si aici ma refer la taria de caracter, la forta interioara, la credinta cu care depaseste orice. Orice! Mama este un templu de putere. Ma inchin in fata sa si sper ca si eu sa ajung sa invat sa fiu asa intr-o zi. Ea spune ca eu am potentialul de a fi mai ceva decat ea, crede ca o sa fiu mai ferma, mai puternica, mai buna decat ea. Nu stiu ce sa zic despre asta, mi-as dori sa se adevereasca vorbele sale dar pentru moment mi-ar fi suficient si doar sa reusesc sa ma pornesc din loc, sa ma descurc singura si sa invat din greseli. Stiu ca imi va fi aproape pe acest lung drum. Si pentru asta ii multumesc.
   
   Apropos de regasirea de sine, de implinirea menirii in viata, in sfarsit am vazut un film de care tot auzisem dar de fiecare data uitam sa il caut si sa il vizionez. Astazi dimineata am dat de el pe un site cu filme online, asa ca m-am asezat confortabil in scaunul rosu de la birou, am pus castile la urechi ca sa nu il trezesc pe Silviu si m-am lasat purtata de povestea exceptionala pe care am descoperit-o. 


   Va recomand din suflet sa il vedeti! Merita! Pot sa afirm cu sinceritate ca m-am regasit in el, la cateva replici parca m-am auzit pe mine, a fost ca si o descarcare. Ma simt linistita acum si plina de optimism. Nu stiu cat o sa dureze starea asta, probabil pana la urmatoarea faza deosebit de enervanta si atunci poate ca o sa dau replay ca sa imi redobandesc calmul si echilibrul.

   Dragilor, femei, barbati, faceti si voi la fel, urmariti un film si/sau o emisiune interesante, ascultati melodii bune, cititi o carte/o revista/un ziar/un articol online de bun simt, faceti ceva care va place foarte mult. Faceti asta nu numai azi, nu numai cand e primavara, faceti asta zi de zi. Sa nu lasam sa treaca nici o zi fara sa citim, sa auzim sau sa vedem ceva frumos! Nu spun eu asta, ci o spune un proverb indian si tind sa ii dau dreptate celui/celei care l-a gandit...

   Astazi, 8 martie, mai mult decat oricand, aveti grija de sufletul vostru! Imprastiati iubire catre femeile din viata voastra (dar si  tuturor celor dragi), faceti colectie de sarutari, imbratisari, zambete, rasete, vorbe calde!
   La multi ani tuturor femeilor! La multi ani mamelor!

   LA MULTI ANI MAMA! TE IUBESC!


   Pe curand...

9 comments:

  1. LA multi ani Ela. Foarte frumos ai scris despre mama ta. Sa stii ca azi nu am o zi buna deloc, asa ca o sa caut si eu filmul, sper sa imi lumineze si mie putin ziua. Te pup!

    ReplyDelete
  2. Dia,

    Multumesc frumos!La multi ani si tie si femeilor din viata ta!

    Imi pare rau sa aflu asta... Sper sa te destinda putin, pe mine m-a ajutat si inca am o stare buna datorita lui.

    Iti urez ca pe parcursul zilei sa se mai indulceasca situatia ta si sa ai mai multa buna dispozitie!

    Te pup si te imbratisez!Iti trimit multe ganduri pozitive!

    ReplyDelete
  3. la multi ani draga mea! te imbratisez!

    ReplyDelete
  4. Doamna Modniza,

    Va multumesc!

    La multi ani si dumneavoastra si numai bine!

    ReplyDelete
  5. La multi ani Ela scumpa! La multi ani si mamei tale! Va doresc multa sanatate si fericire!!!!!

    Am luat filmul sa ma uit! Abia astept!!!! Presimt ca o sa-l recomand mai departe! Multumesc>:D<

    O seara minunata sa ai!

    ReplyDelete
  6. La multi ani de ziua femeii! Te pup tare, dragalasa!

    ReplyDelete
  7. Merci mult,Monica!La multi ani si tie si mamei tale!

    Astept pareri despre film.Sper sa fie si pe gustul tau,mie una mi-a pacut mult.Exista si carte by the way,daca vrei sa citesti.

    Te pup!

    ReplyDelete
  8. Federova,

    Multumesc!La multi ani si tie!
    Pupaciuni!

    ReplyDelete
  9. :D multumesc>:D< Multumesc:D:D Am vazut ca este si carte:D

    ReplyDelete